Natuurlijk! U kunt bij ons op kantoor contant betalen op werkdagen tussen 08:30 uur en 17:00 uur. Maar ook als de deurwaarder aan de deur staat.
Veelgestelde vragen
Hier vindt u de meest voorkomende vragen met bijbehorende antwoorden.
Als u inlogt kunt u ons een bericht sturen en een en ander uitleggen.
In Nederland zijn er een aantal schuldhulpverlendende instanties. Zij kunnen u helpen.
Het bewijs van aanmelding bij een schuldhulpverlenende instantie of een aanvraag van de toelating tot de Wet van schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) hebben wij nodig. Stuur dit bewijs per mail naar info@nijstad-toonen.nl. Vermeld hierbij uw dossiernummer.
Uw aanmelding bij een schuldhulpverlenende instantie betekent niet dat u niet meer hoeft te betalen. Probeer daarom altijd contact met ons te zoeken. Hieruit blijkt namelijk dat u wilt betalen en opzoek bent naar een oplossing.
Er zijn in Nederland een aantal schuldhulpverlenende instanties die u met deze problemen kunnen helpen. Dit zijn schuldhulpverlening, de Stadsbank en het Nibud.
Schuldhulpverlening
Gemeenten hebben de verplichting om schuldhulpverlening uit te voeren. Dat betekent niet dat zij uw financiële situatie overnemen, maar zij helpen u een oplossing te vinden. De gemeente kan bijvoorbeeld voor u bemiddelen. Daarnaast kan de gemeente u begeleiden bij het op orde brengen van uw situatie. Informeer bij uw gemeente om meer te weten komen over de mogelijkheden bij u in de buurt.
Stadsbank
De Stadsbank helpt mensen om hun financiële situatie op orde te krijgen. Dit doet ze voor een lening te geven in ruil voor onderpand. Dit zijn bijvoorbeeld spullen zoals goud, zilver, sieraden, geluidsinstallaties of fotocamera’s. Door deze spullen aan de Stadsbank uit te lenen, krijgt u meteen geld. Hierdoor is het mogelijk om openstaande rekeningen te betalen. De Stadsbank is een gemeentelijke instelling zonder winstoogmerk. Vraag bij uw gemeente naar de mogelijkheden.
Nibud
Het Nibud is een onafhankelijke stichting met veel informatie en advies over financiën. Op de website kunt u informatie vinden over onderwerkpen als lenen, schulden, rondkomen en sparen. Het Nibud helpt u ook met budgettips en rekentools.
Hiervoor hebben wij bijsluiters gemaakt. Deze zijn beschikbaar in diverse talen.
Wij hebben geen verdere informatie over de inhoud dan dat er op het dwangbevel staat. Voor de meeste vragen kunt u het beste naar de website van het CJIB gaan.