Veelgestelde vragen opdrachtgever

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen en antwoorden:

Hoe lang duurt het?

Dat ligt aan meerdere factoren. Uw debiteur krijgt omgaande bericht van ons. Indien een betaling of regeling niet mogelijk is, dan moet er middels een procedure een vonnis gehaald worden. Dat kost gemiddeld 1 maand, maar kan langer duren als verweer wordt gevoerd. Wij maken in overleg met u zo nodig gebruik van de mogelijkheden van een kort geding of een voorlopige voorziening, zodat u al met enkele weken een vonnis kunt hebben.

Wat kost het mij?

Dat is afhankelijk van uw vordering. U kunt te maken krijgen met Incassokosten, procedurekosten en executiekosten.  Wij kunnen een inschatting maken als wij de details van de zaak weten.

Wat zijn incassokosten?

Dat zijn de kosten die wij u bij resultaat in rekening brengen. De incassokosten die wij op particulieren mogen verhalen hebben een wettelijk kader in het Besluit Incassokosten en variëren naar gelang de hoogte van de vordering. De incassokosten berekenen wij op no-cure no-pay basis. Indien wij geen incassokosten berekenen, dan bent alleen een klein minimumbedrag voor buro- en dossierkosten verschuldigd. Klik hier voor berekening van de incassokosten.

Wat zijn procedurekosten?

Voor procedures moeten proceskosten worden voorgeschoten. De rechtbanken stellen deze vast in een vonnis, waarna zij kunnen worden verhaald. Als uw debiteur verweert voert dan kunnen er extra kosten ontstaan als onze juristen de stukken moeten verzorgen en zittingen moeten waarnemen.

Wat zijn executiekosten?

Executiekosten zijn de kosten die de overheid heeft vastgesteld en die de gerechtsdeurwaarder in rekening brengt voor zijn werkzaamheden. Deze kosten kunnen verhaald worden op uw debiteur, tenzij deze geen verhaal biedt.

Waarom zou ik gerechtsdeurwaarderskantoor Nijstad & Toonen inschakelen?

Nijstad & Toonen Gerechtsdeurwaarders is onafhankelijk, maar staat onder toezicht van overheidsinstanties, als KBVG, Bureau Financieel Toezicht en de Tuchtkamer van de rechtbank en het gerechtshof.

Wij hebben kort lijnen, zijn snel, maar bieden u ook nog maatwerk.

Voor een goed advies kunt u het beste contact met ons opnemen.

Meer informatie aanvragen (* is verplicht)